Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

QDNA

patiënttevredenheid, cliënttevredenheid

Ouderenzorg-Ouderenzorg in instellingen, Ouderenzorg-Ouderenzorg in thuissituatie, Bewegingsapparaat

Meetinstrumenten

 
 
Algemene informatie
Status
Verwachte publicatie
Publicatiedatum
Wordt er doorontwikkeld
Verwachte publicatie
Contactpersoon
ZorgDNA 030-8200363
 
Omschrijving

QDNA is een platform dat de zorgorganisaties helpt te begrijpen wat er speelt onder patiënten, vertegenwoordigers, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers per locatie, afdeling of team. Met QDNA kan de organisatie zelf onderzoeken, meten en analyseren. Betere zorg is mogelijk door realtime continue dataverzameling, directe feedback en het borgen van acties.

Zicht en grip op kwaliteit
Door continue dataverzameling (online en offline via QDNA app) en de directe feedback die wordt verkregen, krijgen zorgorganisaties een beter inzicht in wat er speelt binnen de doelgroep. Hierdoor kunnen waar nodig gerichte verbeteracties worden gestart en gemonitord. QDNA biedt signaleringen en inzicht in indicatoren om verbeteringen te kunnen realiseren. De vragen die gesteld worden met QDNA tool kunnen betrekking hebben op ervaringen van patiënten, medewerkerstevredenheid of zorginhoudelijk van aard zijn, bijvoorbeeld gevalideerde vragenlijsten als de CQI, PREM, of PROM.

Met QDNA kan het kort cyclisch verbeteren in de werkprocessen van zelfsturende teams worden ingericht, gecombineerd met interne en externe benchmarks (NPS Score of totaalwaardering).

Koppelingen met EPD zijn aanwezig net als landelijke aanlevering aan externe partijen als ZN, Keurmerk Fysiotherapie, KNGF, Verzekeraars, ActiZ enz. 

 
Documenten bij meetinstrument Publ. datum Type Grootte
Vragenlijst-PREM-Fysiotherapie_definitief-versie-2.0-2016-12-20.pdf Vragenlijst 588,74 KB
Werkinstructie-bij-PREM-Fysiotherapie-definitief-versie-22-12-2016.pdf Indicator 342,48 KB
QDNA_PREM_Fysiotherapie_werkinstructie_versie_1.0.pdf Werkinstructie 514,27 KB
QDNA_VVT_werkinstructie_versie_1.0.pdf Werkinstructie 504,31 KB
 
 
 
 
 
 
SNOMED CT:

Actueel

Betrokken partijen

Paginabeheerders

Joris Stavenuiter (ZorgDNA B.V.)

Zie ook

Patiënteninformatie op KiesBeter

Betrouwbare publieksinformatie en links voor patiënten en naasten. Het kwaliteitsproduct in het Register vormt debasis.

Ga naar Kiesbeter.nl

Proclaimer

Zorginstituut Nederland is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan om deze actueel en juist te houden. Zorginstituut Nederland is echter niet verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud die door derden is aangeleverd voor de Kwaliteitsbibliotheek respectievelijk het Register.

Lees meer
​​​​
Ik wil mijn kwaliteitsproduct(gaan) publiceren of bewerken

Mijn kwaliteitsstandaarden, meetinstrumentenen informatiestandaarden kunnen bijdragen aan kwaliteitsverbetering van zorg.

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies