Het gele boekje is geschreven voor eindgebruikers van iStandaarden. Het brengt beginners in 9 hoofdstukken basiskennis bij over de informatiestandaarden, en is voor gevorderden een handig naslagwerk.

Blijvende behoefte

In de afgelopen 3 jaar is het boekje duizenden keren gedownload, gelezen en ingezien. Om in de behoefte aan actuele, relevante en heldere informatie over iStandaarden te blijven voorzien, heeft Team Informatiestandaarden van Zorginstituut Nederland nu op istandaarden.nl een nieuwe versie online gezet.

Lezen

Minder administratieve lasten

Onveranderd is het doel en de ambitie van Team Informatiestandaarden met de uitgave.

Rob van ’t Zand, domeinadviseur iWmo en iJw: “We zien nog steeds een stijgend aantal gebruikers van iStandaarden. Vooral de Wmo en Jeugdwet zien steeds meer gebruikers en op termijn wordt het gebruik van deze iStandaarden net als iWlz wettelijk verplicht. iStandaarden bevorderen een snelle en soepele informatieoverdracht in de zorg en ondersteuning, wat zich uiteindelijk vertaalt in minder administratieve lasten. Dat is waar we het voor doen – en de reden dat we intensief optrekken met alle stakeholders.”

Momenteel bekijkt Team Informatiestandaarden hoe en waar we in de toekomst de informatie in het gele boekje nog meer onder de aandacht kunnen brengen. We houden u op de hoogte van ontwikkelingen op dat gebied.

Contact

Hebt uw suggesties, tips en vragen over ‘Wat u moet weten over iStandaarden’? Laat het weten via info@istandaarden.nl.

Bron: https://www.istandaarden.nl/nieuws/bericht/nieuwe-versie-van-het-gele-boekje-wat-u-moet-weten-over-istandaarden
Geactualiseerd op 16 mei 2019