Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Toetsing en Register

 Toetsing en Register

 

Om in het Register te kunnen komen moeten kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden getoetst worden aan de criteria van het Toetsingskader. Zorginstituut Nederland doet deze toets.​ 

Om tot een gewogen oordeel te kunnen komen moet een aantal vragen in een aanbiedingsformulier ingevuld worden.

 

De toets is procedureel van aard: een leidraad voor (door)ontwikkeling en herziening, die bovendien partijen stimuleert om samen de kwaliteit van zorg te verbeteren.

 Kwaliteitsproducten en Register

 

Om overzicht te creëren in het bestaande aanbod aan richtlijnen, zorgstandaarden, vragenlijsten en indicatoren is Zorginzicht de verzamelplaats voor gegevens over de kwaliteit van zorg, voorheen de Kwaliteitsbibliotheek genoemd.

 

Wanneer u zorg nodig hebt, wilt u dat die van goede kwaliteit is. Patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, en zorgverzekeraars maken samen afspraken over wat goede zorg is. Die worden vastgelegd in kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden. Alle goedgekeurde kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden komen in het Register.

 Toetsingskader


Het Toetsingskader bepaalt welke kwaliteitsgegevens in het Register komen.


De criteria voor dit Toetsingskader zijn op gesteld door patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, verzekeraars en Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut doet de toets.

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies