Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Toetsen

Zorginstituut Nederland,  

Eerste plaatsing 15-4-2015 16:36, laatste wijziging 24-2-2017 14:56.

Kern

 

Het Register heeft tot doel zichtbaar te maken wat partijen in de zorg zien als goede zorg. Het Zorginstituut gebruikt de criteria van het Toetsingskader om dit te toetsen. Alleen kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten die voldoen aan het Toetsingskader kunnen worden opgenomen in het Register.

Omschrijving

Hoe kom ik in het Register?

Om een kwaliteitsstandaard, informatiestandaard of meetinstrument in het Register te kunnen opnemen toetst het Zorginstituut deze aan een aantal criteria: het Toetsingskader. Deze criteria gaan over de partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en bij de voordracht en over de volledigheid van de kwaliteitsstandaard, informatiestandaard of meetinstrument.

In de tool hieronder vindt u een overzicht van de verschillende stappen die doorlopen worden voor het aanbieden van een kwaliteitsstandaard of meetinstrument. Ook vindt u een schematisch overzicht van de verschillende criteria en voor welk product deze gelden.

Tool openen

 
 

 Meer van

 

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies