Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Register

Zorginstituut Nederland,  

Eerste plaatsing 15-4-2015 16:03, laatste wijziging 11-11-2016 14:31.

Kern

​Het Register van Zorginstituut Nederland bevat alle goedgekeurde kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden. Het is de centrale plek voor informatie over kwaliteit van zorg in Nederland.

Omschrijving

Om in het Register te kunnen komen moet een kwaliteitsstandaard, meetinstrument of informatiestandaard getoetst worden aan de criteria van het Toetsingskader. De criteria voor dit Toetsingskader zijn op gesteld door patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, verzekeraars en Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut doet deze toets.

De belangrijkste voorwaarde om in het Register te komen is samenwerking. Aangeleverde kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden moeten zijn opgesteld door drie partijen:

1.  Patiëntenorganisaties
2.  Zorgaanbieders
3.  Zorgverzekeraars

Een kwaliteitsstandaard is een document voor professionals. Voor het Register moet ook een goed leesbare patiëntenversie worden aangeleverd.

Als een kwaliteitsstandaard met bijbehorend meetinstrument eenmaal in het Register staat, moeten zorgaanbieders hun meetgegevens gaan aanleveren. Patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en verzekeraars spreken af welke gegevens openbaar mogen worden. Al die openbare indicatoren komen op de  Transparantiekalender. De Transparantiekalender geeft aan wanneer gegevens aangeleverd moeten worden. De openbare kwaliteitsgegevens worden gepubliceerd op KiesBeter.


 
 
 

 Meer van

 

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies