Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Kwaliteitsbibliotheek

Zorginstituut Nederland,  

Eerste plaatsing 15-4-2015 10:56, laatste wijziging 11-11-2016 14:21.

Kern

​Om overzicht te creëren in het bestaande aanbod aan richtlijnen, zorgstandaarden, vragenlijsten en indicatoren heeft Zorginstituut Nederland een Kwaliteitsbibliotheek gemaakt. Dit is de verzamelplaats voor gegevens over de kwaliteit van zorg.

Omschrijving

​De Kwaliteitsbibliotheek linkt naar de oorspronkelijke informatiebronnen. Iedereen kan in deze bibliotheek, uitgaande van een aandoening of zorgvraag, zoeken naar welke goede zorg hier voor is beschreven. De meerwaarde van de bibliotheek ligt in het complete beeld van alle kwaliteitsinstrumenten. Er zijn momenteel veel verschillende websites met kwaliteitsinstrumenten, speciaal voor bepaalde beroepsgroepen, maar er bestaat nog niet één compleet overzicht. De kwaliteitsbibliotheek maakt inzichtelijk waar kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden nog ontbreken en waar dus nog inspanningen moeten worden geleverd om tot deze producten te komen.


 
 
 

 Meer van

 

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies