Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Ontwikkeltools

​​​​
 
Fasen van ontwikkeling

U wilt een kwaliteitsstandaard, informatiestandaard of meetinstrument maken, maar hoe gaat u beginnen? Met wie vormt u een team, hoe bakent u een onderwerp af, hoe bepaalt u uitgangsvragen en hoe kunt u de standaard implementeren? Hoe zorgt u dat de patiënt centraal staat?​​​​​​

Kwaliteitsinformatie kan patiënten en consumenten helpen bij het maken van een keuze voor een zorgverlener die bij hen past. Op welke wijze presenteert u de gegevens zodat voor patiënten en consumenten direct duidelijk is wat het beste bij hen past? En welke kennis over het gebruik van kwaliteitsinformatie kunt u direct in uw producten toepassen?

​​
 

Het Register heeft tot doel zichtbaar te maken wat partijen in de zorg zien als goede zorg. Het Zorginstituut gebruikt de criteria van het Toetsings​kader om dit te toetsen.

Patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, en zorgverzekeraars maken samen afspraken over wat goede zorg is. Alle goedgekeurde kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden komen in het Register.

Nieuw! De PROM-wijzer

Steeds vaker wordt in de gezondheidszorg gemeten hoe de patiënt zijn/haar gezondheid ervaart. Een vragenlijst over ervaren gezondheid heet een PROM (Patient-reported outcome measure).

De PROM-wijzer maakt net als de PROM-cyclus onderdeel uit van de PROM-toolbox.
De PROM-wijzer gaat over de oriëntatie en voorbereiding op het gebruik van PROMs.
De PROM-cyclus is een stappenplan met handvatten voor de selectie en toepassing van PROMs in de gezondheidszorg.

CQI-overzicht

Met de Consumer Quality Index (CQI) wordt de kwaliteit van zorg vanuit het perspectief van patiënten gemeten.

Over de ontwikkeltools

Dit onderdeel bevat informatie en tools om goede kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten te kunnen maken.

U kunt uw eigen instrumenten ook aanbieden voor deze kennisbank. Klik hier voor de spelregels waar een tool aan moet voldoen die wordt gebruikt bij het opstellen van kwaliteitsstandaarden, informatiestandaarden en meetinstrumenten.​​

Zorginzicht.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren - Lees meer over cookies